Digitoimisto Tiny Giant

Digitoimisto Tiny Giant 

Digitoimisto TinyGiant syntyi neljän oman alansa asiantuntijan yhteisestä innostuksesta. "Yrityksen perustaminen kiinnosti, vaikka toimiala ei ollut vielä ihan täysin selvä. Keskustelin yrityksen perustamisesta muutaman luottohenkilön kanssa ja osaajat löytyivät lähipiiristä" kertoo Digitoimisto TinyGiantin toimitusjohtaja Antti Korhonen.

"Tiimissä yhdistyi it-ala, markkinointi ja myynti sekä sopimushallinto ja kielitiede" kertoo Antti. "Porukkaan lähti mukaan Sven Langbein, Ari-Pekka Piiparinen ja Jukka-Pekka Toivonen" Perustajaporukasta muut paitsi Jukka-Pekka työskentelevät edelleen TinyGiantissa. "Svenin vahvuutena on kielitaito (saksa, englanti, venäjä, suomi ja ruotsi) ja itselläni on vuosien kokemus johto- ja esimiestehtävistä sekä projektijohtamisesta"

Yrittäjyys oli kiehtonut  Antti Korhosta jo pitemmän aikaa. "Yrittäjyyden hyvät puolet ovat siinä, että yrittäjänä pääsee toteuttamaan itseään" pohtii Antti. "Vapaus ja vastuu on minulla ja koko tiimillä. Omassa yrityksessä kannetaan vastuu mahdollisista virheistä mutta myös oikeat ratkaisut hyödyttävät omaa yritystä. Asiakkaiden ja rahan saaminenkaan ei tietysti haittaa, sillä elantohan on tällä yrittämisellä tienattava" nauraa Antti. 

Myös Ari-Pekka Piiparinen on tyytyväinen lähdettyään mukaan TinyGiantiin. "Kun Antti houkutteli mukaan, ei tarvinnut pitkään miettiä, sillä yrittäjyys houkutteli" kertoo Ari-Pekka, jolla on kahdenkymmenen vuoden monipuolinen kokemus ohjelmakehityksestä. Ari-Pekka on myös aiemmin pyörittänyt omaa yritystä.

Antti Korhosen mielestä yrittäjyys on nuorten keskuudessa nouseva trendi. Freelancereita on monella alalla ja projektityö lisääntyy, vaikka yrittäjyys ei kuitenkaan kaikille sovi.

Vuonna 2014 perustetun TinyGiantin sijaintipaikaksi valikoitui Imatra asuinpaikkojen mukaan. "Yrityksen perustaminen oli helppoa" kertoo Antti.  "Perustamisvaiheessa emme käyneet yritysneuvonnassa mutta näin jälkikäteen ajatellen olisi ehkä kannattanut. Apua on löytynyt kyllä jälkikäteen ja tekemällä oppii"

Digitoimisto TinyGiantin toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja asiakkuuksia on ollut jo yllättävän paljon. "Tarvetta tämänkaltaiselle palvelulle on selvästi ja palvelupakettimme on laaja. Voimme tuottaa esim. yrityksen verkkosivut ja verkkokaupan, räätälöidä yritykselle sopivaa markkinointia ja tehostaa myyntiä sekä tuottaa sisältöä esim. verkkosivuille" kertoo Antti. "Uusimpana kehittämiskohteenamme on keväällä 2015 lanseerattu Kielimuuli.fi –palvelu, joka on käännöstoimisto verkossa. Kielimuuli.fi –palvelusta saa laadukkaat käännökset kymmenillä eri kielillä toimialaan katsomatta. Palvelu perustuu laajaan ammattikääntäjien verkostoon, josta etsitään sopiva kääntäjä asiakkaan tarve huomioiden. Palvelu on saanut hyvin positiivista palautetta ja isoja asiakkaita. Kielimuuli.fi –palvelu toimii koko Suomessa ja samalla ajatuksella sitä voi viedä myös Eurooppaan" miettii Antti Korhonen.

Digitoimisto TinyGiantin tulevaisuus näyttää mielenkiintoiselta. "Luodaan uutta ja kehitetään vanhaa" kiteyttää Antti. "Voimme tarjota yritykselle kokonaisvaltaisen palvelun, sillä vahvuutemme on osaava tiimi, ketteryys ja muuntautumiskyky. Pienelle yritykselle verkostot ovat erityisen tärkeitä ja niitä pyrimme luomaan olemalla monessa mukana" kertoo Antti, joka mm. ryhtyy vetämään Etelä-Karjalan Nuorten Yrittäjien toimintaa.